Logga_Sara_Ravid_Photography

I bloggen har jag postat en hel del bröllop, men tanken är att posta mer av  bilder som jag tycker om och som inte bara är uppdrag utan bara rent nöje! Det blir säkert både natur, barn och macro skulle jag tro :) 

Max och Cecilia gifte sig i storslagen 20-tals anda - The Great Gatsby. Allt verkade stämma ner till minsta detalj, och att komma till Konditori Lyran den här kvällen var som att resa bakåt i tiden. I kvällssolen på gräsmattan framför det gamla sommarhuset i sekelskiftesstil minglade gäster i tidstypiska kläder, med tvinnade mustascher och höga hattar, fjäderboas och glittrande hårsmycken, och brudparet själva förstås. Vi började fota på Lyrans fantastiska veranda, och fortsatte sedan nerför den långa trappan mot skogen och vattnet. Sedan var det tyvärr dags för mig att lämna tillbaka dom till sina gäster och återvända till mitt eget        århundrade... men det var en väldigt vacker resa.

Läs hela inlägget »

Det är så otroligt kul och en enormt stor ära faktiskt, att få finnas med vid någons största ögonblick i livet och skapa vackra minnen för dom att ta med sig därifrån. Så förra lördagen hade jag verkligen sett fram emot! För ungefär 9 månader sedan så fotade jag Lina och Jonas nyfödde lille son August, endast 10 dagar gammal, och nu skulle de gifta sig! 
Ulvhälls Herrgård i Strängnäs ligger otroligt vackert vid Mälarens vatten och det var inga som helst problem att hitta vackra platser precis intill att fota på, och hur härligt är det inte att behöva säga till ett par att "snälla sluta pussas i några minuter så att vi får lite variation i bilderna"??  
                                                            Älskar't!!

Läs hela inlägget »

Vilken härlig dag det här var! Ett överraskningsbröllop hemma på altanen bara för den närmsta familjen, så himla fint och mysigt ordnat. När vi först träffades över en kaffe ville Patrik och Hedda bara ha en dokumentation av vigseln och lite familjebilder med barnen, men när jag frågade om de inte skulle vilja ha lite bilder bara på sig själva så kom de på att de nog ville ha några ändå. Det är jag jätteglad för! Tack så mycket Hedda och Patrik för den där halvtimmen nere på klipporna, och för att ni var så spontana, roliga och avslappnade trots att tiden var så knapp. Ni var superhärliga och gjorde mitt jobb så himla lätt! 

Läs hela inlägget »

Trots att vädret hade sagt regn och sedan moln blev det gassande hett den här dagen. Det var som om luften stod stilla och bara väntade på en urladdning. Vigseln skulle äga rum i Sollentuna kyrka, så vi promenerade helt enkelt över bron till den lilla udden på Sollentunaholm och fotade porträtten i den lummiga grönskan där. Det var varmt, riktigt varmt och både svettigt och myggigt, men de var så himla fina att jag knappt märkte av det! Senare under vigseln, när vi njöt av svalkan i kyrkan kom regnet, och precis efter Malin och Richards löften till varandra kom urladdningen och åskan dånade i den lilla kyrkan! Mäktigt!

Läs hela inlägget »

Hajar och bröllop - ovanlig kombination kan man tycka? Men förförra helgen lyckades jag med just det, helt oplanerat! Jag var vid Fjärilshuset i Hagaparken för att fota Alex och Davids bröllop, vädret var fint och det var inte allt för mycket folk i parken så vackra platser fanns det gott om. Men i slutet av porträttfotograferingen ville de gärna fota lite inne i Fjärilshuset också, i regnskogen. Det gick ganska bra, förutsatt att jag torkade av kameralinsen var tredje sekund pga fukten därinne, och sedan gick vi in till akvariet där jag tänkte att vi kunde ta lite fina siluettbilder mot det blå vattnet. Sagt och gjort, där står brudparet och myser vid glaset, jag lyfter kameran, och då kommer en stor haj simmandes in i bild! Han verkade rätt intresserad av oss för han simmade fram och tillbaka flera ggr vid oss, rätt mäktigt faktiskt, och en ganska kul bröllopsbild dessutom :)

Läs hela inlägget »

För en tid sedan blev jag kontaktad av en mamma som ville ha lite bilder på sin ettåriga dotter, samt några bilder på dottern, mannen och henne tillsammans. Vi fotade i den iskalla solen på söder i Stockholm och avslutade med att ta några bilder bara på henne och hennes man medan dottern värmde sig i vagnen. Fokus den här dagen var ju på barnet, men efter de här bilderna önskar jag att vi hade kunnat köra en session till bara för föräldrarna!

Läs hela inlägget »

Isabelle och Calle skulle vigas i Tyska Kyrkan i Gamla Stan och ville ta lite fina porträtt innan, gärna i typisk Stockholmsmiljö och kanske med lite vatten med någonstans. Vattnet är ju lätt att hitta, men om man som jag älskar rena och lugna bilder med tydligt fokus, så var det inte helt lätt att kombinera med Stockholmsmiljö utan att på en lördag även få med hela Stockholms stadspuls med bilar, människor, hundar och barnvagnar. Som tur är så hittade jag några dagar innan en undangömd pärla, nämligen Strömparterren, en liten trädgård precis invid Norrbron. Där möttes vi upp och tog både fina och stämningsfulla bilder tillsammans innan vi promenerade genom Gamla Stan bort till kyrkan!

Läs hela inlägget »

När jag träffade Anna och Nettan första gången hemma hos dom över en fika slutade det med att vi satt och pratade länge och väl om allt möjligt. Vilka trevliga tjejer! De gifte sig tidigare i somras vid en liten och privat ceremoni och ville ta lite porträttbilder i samband med den fest de nu skulle ha tillsammans med familj och vänner.
Eftersom  de bor i Sollentuna och jag precis intill så bestämde vi oss för att fota vid Sollentunaholm vid Norrviken, Vädret behövde jag inte oroa mig för just den här dagen, men myggorna däremot, de var livsfarliga! (jag räknade 18 bett bara på ena benet dagen efter :) Trots att det var en ovan situation för både Anna och Nettan så gjorde de ett fantastiskt jobb och lyssnade och litade på alla idéer jag hade, stort tack för det! De var så fina med varandra och trots att det blev rätt fnissigt emellanåt, eller kanske tack var det, tycker jag att deras kärlek för varandra lyser igenom på varenda bild! Jättetrevlig fotografering :)

Läs hela inlägget »

När Emma och Andreas berättade att de skulle gifta sig hemma i sin egen trädgård i Älta, började jag genast fundera på vart vi skulle kunna fota porträtten. Jag har inte fotat mycket bröllop i Nacka, så jag tog helt enkelt bilen och körde dit för att leta. Efter att ha irrat omkring i snårig urskog och blivit myggbiten så att det räckte för hela sommmaren stötte jag ihop med en hjälpsam familj som tipsade mig om Erstavik i närheten. Jag fortsatte dit och insåg direkt att det var platsen! Jag har nog aldrig varit i en vackrare skog tror jag, riktig sagoskog. Vi började fota där bland de höga träden, och fortsatte sedan på fälten ut mot Hellas, där det passande nog låg rosa höbalar utspridda på ängen! Så här fint blev det :)

Läs hela inlägget »

Om man nu ändå har en bröllopsdag, varför inte dela den med kungligheter? Men det här bröllopet var bokat innan Prinsbröllopet så det är faktiskt Prinsparet som får lov att dela sin med Joy och Toby! Jag ska erkänna att jag oroade mig lite innan över hur både jag, brudparet och alla deras gäster skulle lyckas ta oss till bröllopet på Djurgården med alla avspärrningar som var på plats under dagen, men som tur var hann vi alla dit i tid.
Vackraste dagen hittills på året vågar jag nog säga, med strålande sol (tusan också...) och riktig sommarvärme. Vi möttes upp i Rosendals trädgård som var full av grönska, vackra blommor och- ett yoga-event??? Förra bröllopet jag fotade lyckades jag pricka in en stor hundutställning, jag måste uppenbarligen bli bättre på att kolla upp sådant här innan.... Som tur var är ju trädgården rätt stor, och vi hittade många fina platser att fota på. Joy och Toby har varit ett par i 14 år, men det kändes som om de nyss träffats på många sätt. De kunde knappt slita ögonen ifrån varandra, småpratade och fnissade och framför allt kysstes hela tiden! Så pass att jag fick be om en liten paus för att kunna fota lite av deras ansikten också :) Det enda som skvallrade om att de kännt varandra länge var lugnet dom emellan. Ingen stress eller nervositet, bara uppspelt glädje och en stor, stor kärlek! Och visst syns det i bilderna? Här en liten preview från dagen.

Läs hela inlägget »