Logga_Sara_Ravid_Photography

Blogg

I bloggen postar jag precis vad jag vill, en hel del bröllop (som jag fotar lite av på somrarna), eller egna fotoprojekt som jag gör själv eller tillsammans med kollegor men tanken är att posta mer av  bilder som jag inspireras av och tycker om! Det blir säkert en härlig blandning skulle jag tro :) 

Max och Cecilia gifte sig i storslagen 20-tals anda - The Great Gatsby. Allt verkade stämma ner till minsta detalj, och att komma till Konditori Lyran den här kvällen var som att resa bakåt i tiden. I kvällssolen på gräsmattan framför det gamla sommarhuset i sekelskiftesstil minglade gäster i tidstypiska kläder, med tvinnade mustascher och höga hattar, fjäderboas och glittrande hårsmycken, och brudparet själva förstås. Vi började fota på Lyrans fantastiska veranda, och fortsatte sedan nerför den långa trappan mot skogen och vattnet. Sedan var det tyvärr dags för mig att lämna tillbaka dom till sina gäster och återvända till mitt eget        århundrade... men det var en väldigt vacker resa.

Läs hela inlägget »

Det är så otroligt kul och en enormt stor ära faktiskt, att få finnas med vid någons största ögonblick i livet och skapa vackra minnen för dom att ta med sig därifrån. Så förra lördagen hade jag verkligen sett fram emot! För ungefär 9 månader sedan så fotade jag Lina och Jonas nyfödde lille son August, endast 10 dagar gammal, och nu skulle de gifta sig! 
Ulvhälls Herrgård i Strängnäs ligger otroligt vackert vid Mälarens vatten och det var inga som helst problem att hitta vackra platser precis intill att fota på, och hur härligt är det inte att behöva säga till ett par att "snälla sluta pussas i några minuter så att vi får lite variation i bilderna"??  
                                                            Älskar't!!

Läs hela inlägget »

Vilken härlig dag det här var! Ett överraskningsbröllop hemma på altanen bara för den närmsta familjen, så himla fint och mysigt ordnat. När vi först träffades över en kaffe ville Patrik och Hedda bara ha en dokumentation av vigseln och lite familjebilder med barnen, men när jag frågade om de inte skulle vilja ha lite bilder bara på sig själva så kom de på att de nog ville ha några ändå. Det är jag jätteglad för! Tack så mycket Hedda och Patrik för den där halvtimmen nere på klipporna, och för att ni var så spontana, roliga och avslappnade trots att tiden var så knapp. Ni var superhärliga och gjorde mitt jobb så himla lätt! 

Läs hela inlägget »

Trots att vädret hade sagt regn och sedan moln blev det gassande hett den här dagen. Det var som om luften stod stilla och bara väntade på en urladdning. Vigseln skulle äga rum i Sollentuna kyrka, så vi promenerade helt enkelt över bron till den lilla udden på Sollentunaholm och fotade porträtten i den lummiga grönskan där. Det var varmt, riktigt varmt och både svettigt och myggigt, men de var så himla fina att jag knappt märkte av det! Senare under vigseln, när vi njöt av svalkan i kyrkan kom regnet, och precis efter Malin och Richards löften till varandra kom urladdningen och åskan dånade i den lilla kyrkan! Mäktigt!

Läs hela inlägget »

Hajar och bröllop - ovanlig kombination kan man tycka? Men förförra helgen lyckades jag med just det, helt oplanerat! Jag var vid Fjärilshuset i Hagaparken för att fota Alex och Davids bröllop, vädret var fint och det var inte allt för mycket folk i parken så vackra platser fanns det gott om. Men i slutet av porträttfotograferingen ville de gärna fota lite inne i Fjärilshuset också, i regnskogen. Det gick ganska bra, förutsatt att jag torkade av kameralinsen var tredje sekund pga fukten därinne, och sedan gick vi in till akvariet där jag tänkte att vi kunde ta lite fina siluettbilder mot det blå vattnet. Sagt och gjort, där står brudparet och myser vid glaset, jag lyfter kameran, och då kommer en stor haj simmandes in i bild! Han verkade rätt intresserad av oss för han simmade fram och tillbaka flera ggr vid oss, rätt mäktigt faktiskt, och en ganska kul bröllopsbild dessutom :)

Läs hela inlägget »

För en tid sedan blev jag kontaktad av en mamma som ville ha lite bilder på sin ettåriga dotter, samt några bilder på dottern, mannen och henne tillsammans. Vi fotade i den iskalla solen på söder i Stockholm och avslutade med att ta några bilder bara på henne och hennes man medan dottern värmde sig i vagnen. Fokus den här dagen var ju på barnet, men efter de här bilderna önskar jag att vi hade kunnat köra en session till bara för föräldrarna!

Läs hela inlägget »

Isabelle och Calle skulle vigas i Tyska Kyrkan i Gamla Stan och ville ta lite fina porträtt innan, gärna i typisk Stockholmsmiljö och kanske med lite vatten med någonstans. Vattnet är ju lätt att hitta, men om man som jag älskar rena och lugna bilder med tydligt fokus, så var det inte helt lätt att kombinera med Stockholmsmiljö utan att på en lördag även få med hela Stockholms stadspuls med bilar, människor, hundar och barnvagnar. Som tur är så hittade jag några dagar innan en undangömd pärla, nämligen Strömparterren, en liten trädgård precis invid Norrbron. Där möttes vi upp och tog både fina och stämningsfulla bilder tillsammans innan vi promenerade genom Gamla Stan bort till kyrkan!

Läs hela inlägget »

När jag träffade Anna och Nettan första gången hemma hos dom över en fika slutade det med att vi satt och pratade länge och väl om allt möjligt. Vilka trevliga tjejer! De gifte sig tidigare i somras vid en liten och privat ceremoni och ville ta lite porträttbilder i samband med den fest de nu skulle ha tillsammans med familj och vänner.
Eftersom  de bor i Sollentuna och jag precis intill så bestämde vi oss för att fota vid Sollentunaholm vid Norrviken, Vädret behövde jag inte oroa mig för just den här dagen, men myggorna däremot, de var livsfarliga! (jag räknade 18 bett bara på ena benet dagen efter :) Trots att det var en ovan situation för både Anna och Nettan så gjorde de ett fantastiskt jobb och lyssnade och litade på alla idéer jag hade, stort tack för det! De var så fina med varandra och trots att det blev rätt fnissigt emellanåt, eller kanske tack var det, tycker jag att deras kärlek för varandra lyser igenom på varenda bild! Jättetrevlig fotografering :)

Läs hela inlägget »

När Emma och Andreas berättade att de skulle gifta sig hemma i sin egen trädgård i Älta, började jag genast fundera på vart vi skulle kunna fota porträtten. Jag har inte fotat mycket bröllop i Nacka, så jag tog helt enkelt bilen och körde dit för att leta. Efter att ha irrat omkring i snårig urskog och blivit myggbiten så att det räckte för hela sommmaren stötte jag ihop med en hjälpsam familj som tipsade mig om Erstavik i närheten. Jag fortsatte dit och insåg direkt att det var platsen! Jag har nog aldrig varit i en vackrare skog tror jag, riktig sagoskog. Vi började fota där bland de höga träden, och fortsatte sedan på fälten ut mot Hellas, där det passande nog låg rosa höbalar utspridda på ängen! Så här fint blev det :)

Läs hela inlägget »

Om man nu ändå har en bröllopsdag, varför inte dela den med kungligheter? Men det här bröllopet var bokat innan Prinsbröllopet så det är faktiskt Prinsparet som får lov att dela sin med Joy och Toby! Jag ska erkänna att jag oroade mig lite innan över hur både jag, brudparet och alla deras gäster skulle lyckas ta oss till bröllopet på Djurgården med alla avspärrningar som var på plats under dagen, men som tur var hann vi alla dit i tid.
Vackraste dagen hittills på året vågar jag nog säga, med strålande sol (tusan också...) och riktig sommarvärme. Vi möttes upp i Rosendals trädgård som var full av grönska, vackra blommor och- ett yoga-event??? Förra bröllopet jag fotade lyckades jag pricka in en stor hundutställning, jag måste uppenbarligen bli bättre på att kolla upp sådant här innan.... Som tur var är ju trädgården rätt stor, och vi hittade många fina platser att fota på. Joy och Toby har varit ett par i 14 år, men det kändes som om de nyss träffats på många sätt. De kunde knappt slita ögonen ifrån varandra, småpratade och fnissade och framför allt kysstes hela tiden! Så pass att jag fick be om en liten paus för att kunna fota lite av deras ansikten också :) Det enda som skvallrade om att de kännt varandra länge var lugnet dom emellan. Ingen stress eller nervositet, bara uppspelt glädje och en stor, stor kärlek! Och visst syns det i bilderna? Här en liten preview från dagen.

Läs hela inlägget »

När man har egna barn så vet man att det inte är helt lätt att fotografera dom. Mina gick från att peta i näsan och dra varandra i håret när de var små till att numera bara rulla med ögonen åt mig och dra djupa suckar. Gissar att de liksom tröttnat lite på mig och min kamera.... Det är därför det ibland är så kul att få fota andras barn, barn som ännu inte tröttnat och som kanske t.o.m tycker att man är lite spännande! Vilken lycka :) 
De här två småtjejerna hade helt olika reaktioner. Den äldre, Lovisa, tyckte att jag var helt ok direkt, ville hjälpa till och spexade vant framför kameran hela tiden. Den minsta, Elvira, var extremt tveksam till en början och tyckte nog att både jag och kameran var bland de mest skrämmande saker hon sett. Men med hjälp av Lovisa, en hoppande mamma Linda och diverse nallar och såpbubblor så löste det sig rätt bra till sist! Vi hade en jättemysig stund ihop med både fika, lek och fotografering!

Läs hela inlägget »

Så är det. Ibland bara klickar allt, och det var den känslan jag fick när jag först träffade Catarina och Stefan. Det här kommer att blir hur bra som helst! Datumet den 16:e maj är ju lite riskabelt med tanke på hur ombytligt vädret är just den här årstiden, men just idag så bestämde sig vädergudarna för att bjuda till, och det händer inte alltför ofta! 
Vi möttes upp vid Ulriksdals handelsträdgård och promenerade ner mot slottsparken tillsammans, jag, brudparet och min underbara assistent för dagen, Åsa Grindal. Från bild nr ett så var det enkelt! Hur dessa människor lyckades vara (eller kanske verka) så avslappnade och mysiga med varandra är för mig ett mysterium, med tanke på hur mycket man oftast har i huvudet på sin bröllopsdag. Men de lyckades, och gjorde ett fantastiskt jobb tycker jag. Det var lika svårt som alltid att sluta fota, men vigseln i slottskapellet väntade och jag tror vi hann på minuten! Det blev en vacker och personlig vigsel i sällskap av respektive barn, familjer och vänner och en fin avslutning för mig. En liten del av en vill alltid följa med på festen, bara för att se till att allt blir bra liksom, men jag har hört att de hade en underbar bröllopsfest efteråt så jag känner mig lugn :)

Läs hela inlägget »

Att säga favoriter känns lite orättvist, för det var så många och varje tillfälle är unikt.
Varje möte, varje blick, varje leende. Men här är ändå några utvalda. Bara för att.

Läs hela inlägget »

Kommer aldrig glömma den här sommarkvällen med barnen på ängen. Varma vindar, solnedgång, doftande blommor och barn som höll sams, vad mer kan man begära...?

Läs hela inlägget »

Sommarbröllop i all ära, absolut. Men ett höstbröllop i precis
rätt tid är så enormt mycket vackrare! Och med rätt ljus dess-utom, en dröm att fota. Jag mötte upp Jonas och Laura precis efter vigseln på Näsby Slott och fick tålmodigt vänta medan
familj och vänner kramade och grattade och lyckönskade.
Vad roligt det var att bara få stå och se på, utan att hela
tiden försöka fånga alla viktiga ögonblick. Det var rörande
att se alla lyckliga ansikten!
När vi sedan drog oss undan i parken för fotograferingen
var de så glada och avslappnade, kanske beroende på
att all spänning släppt i samband med vigseln? Eller beroende på att jag spelade en av deras favoritlåtar
på högsta volym på telefonen - Dolly Parton's 9-5 :) Mot slutet fick vi sällskap av deras underbara lilla kille,
som visade sig springa otroligt fort och älskade att kasta stora löv på brudparet!
Så här såg det i alla fall ut, och jag hoppas nu på många höstbröllop till nästa år - vilka färger!

Läs hela inlägget »

Vilken underbar helg jag hade! Först bröllop på lördagen, och sedan en workshop med Brigitte Grenfeldt på söndagen, kan inte bli bättre!
Har träffat många trevliga fotografer och lärt mig en massa av Brigitte
om Boudoir och fått mersmak! Hon är en fantastisk fotograf med en
enorm kunskap och det var verkligen ett privilegium att få tillbringa en
dag i hennes sällskap. Fler kvinnor borde ge sig själva en boudoir-
fotografering i present, det är vi alla värda!
Här är några bilder från dagen!

 

Läs hela inlägget »

Förra året fotade jag det här fina paret när de gifte sig, och nu
fick jag äran att fota dom igen, nu med världens sötaste gravidbula!
Det är så roligt att få följa ett par när de utvecklas till en liten familj, och jag ser verkligen fram emot att få fota den lilla bebisen snart också :)

Läs hela inlägget »

Last saturday, another of this summer's really hot and sunny days, me and
Åsa Grindal (assisting today) met up with the couple Daniel and Rorie on
the docks in beautiful Vaxholm. They got everyone's attention in their hand-
some scottish kilts and looked simply stunning together! We took the taxi
boat over to the fortress "Kastellet" which was the perfect setting for their
day. Soon they walked hand in hand down the "isle" , a wall with an
amazing view over Vaxholm and lined with old cannons to the beautiful
sound of the theme from Braveheart played on the violin.
Here are a few pictures from the fun portrait session we had afterwards!

Läs hela inlägget »

Förra lördagen var det dags för bröllop igen, och på Södertuna Slott igen
till råga på allt! Den här gången var jag med från morgon till kväll vilket är
så underbart att få vara, och dagen var fantastisk! Caroline och Johannes
hade planerat dagen perfekt och det var nästan svårt att välja vad och vart
man skulle plåta då man ville vara på så många ställen samtidigt! Jag kom-
mer att blogga mera om den här dagen framöver, det finns alldeles för många
fina ögonblick att dela, men jag börjar med dessa bilder från porträttfotograferingen. Vackrare par får man leta efter, i en miljö som bara
kan beskrivas som den perfekta inramningen.

Läs hela inlägget »

Södertuna slott i Gnesta är en fantastisk plats att gifta sig på. Så är det bara. Det är liksom allt i ett, ståtligt, romantiskt, lummigt och precis vid vattnet med många mysiga platser att fota på. Och just den här dagen kom det verkligen till sin rätt, i strålande sol och ljuvlig sommarvärme. Jag och Åsa (min duktiga och trofasta kollega som assisterade mig för dagen) mötte upp brudparet Malin och Oscar i deras svit och slogs av hur lugna de var. Jag blir alltid lätt imponerad när jag fotar brudpar som gör precis som man säger, ni vet "slappna bara av och ta det lugnt". Men å andra sidan, har man redan två små barn så antar jag att all egentid räknas som semester och man passar på att njuta av lugnet som då infinner sig. Så är det för mig i alla fall! Hur som helst så var Malin och Oscar en ren fröjd att fota. De gjorde det så enkelt! Jag fick svälja ner den där larviga klumpen i halsen ett flertal gånger när de mös med varandra framför kameran och Åsa fick påminna mig gång på gång att kanske byta plats eller objektiv...? Jag ville inte sluta!! Så ett stort och varmt tack till er båda för att ni gav mig en stund av er dag, jag njöt av varenda sekund! Jag hoppas att resten av dagen blev precis så magisk som ni planerat!
Varm kram Sara.

Läs hela inlägget »

Jag tycker att varje kvinna förtjänar en sådan här fotografering! Jättekul att fota och en underbar ego-boost att ha efteråt, vi är så vackra kvinnor!! Stilfulla och sensuella bilder i vackra underkläder som blir en väldigt speciell morgongåva tex, eller bara en väl värd present till din partner eller dig själv!
Intresserad? Kontakta mig så berättar jag mer!

Läs hela inlägget »

Förra helgen fick jag äran att fota ett bröllop vid Stadshuset med bara 4 dagars varsel! Det måste vara rekord, men som tur var gick det att ordna och dessutom kände jag både Thomas och Vicky sedan tidigare. Det var bitande kallt, blåste isande vindar och mot slutet höll jag på att helt tappa känseln i avtryckarfingret, men vädret till trots hade vi en jättetrevlig stund och det blev otroligt fina bilder.
Vackert, mjukt ljus, ett nästan öde Stadshus och ett förälskat brudpar. Lycka.

Läs hela inlägget »

Några av många bilder från alla bröllop 2013. Ser fram emot alla kommande
bröllop i år och minst lika många nya favoriter!

Läs hela inlägget »

Dagen började i ett fantastiskt gammalt hus, Jennie's föräldrahem.
En stor sekelskiftesvilla som nu faktiskt har sett bättre dagar, men som
just därför är nästan vackrare. Inbäddad i vildvuxen grönska tronar den
vid vattnet ute på en udde, kanske lite som i Törnrosa's slott på håll. Eller
överdriver jag nu...? Kanske en aning, men som tillhåll för dagens bröllops-
aktiviteter var den i alla fall helt perfekt. Efter att jag fotat bruden och
hennes entourage av tärnor, frisörer och sminköser i ett myller av hår-
spray, papiljotter, läppstift och champagne blev jag guidad uppför den
eleganta trappan till en kammare på övervåningen. Där väntade klänningen.
Den hängde på en galge vid ett av de enorma fönstren, som en dröm i
gnistrande cremevitt. På en sirlig byrå intill glittrade skor, armband, väska och broderat skärp med långa band. Vilken dröm för en fotograf! Jag hade kunnat stanna där i timmar och fotat accessoarer allena! Efter någon timme eller två var Törnrosa (aka Jennie) klar och leddes nedför samma trappa ut till skuggan under träden för att slutligen förenas med sin Jens och vår något korta men mycket trevliga fotostund kunde börja! Jag var med ända till sena kvällen och ett händelserikare eller mer underhållande bröllop
undrar jag om jag varit med om! Hade träningsvärk i två dagar efteråt....;) Här kommer ett smakprov från Jens och Jennie's dag.

Läs hela inlägget »

Jag skymtade vackra Södertuna slott högt där uppe bakom den
mäktiga allén av stora träd när vi kom körande på morgonkvisten,
kameraväskan och jag. Det duggregnade en aning, eller kanske lite
mer än en aning om jag ska vara ärlig, eftersom väderleksrapporten
för en gångs skull hållit vad den lovat- REGN. Ja det är ju i alla fall
moligt tänkte jag, vilket betyder underbart LJUS! Superviktigt!
Efter att ha mött upp min duktiga fotograf-kollega och ofta inhoppande
assistent Åsa, strosade vi omkring lite på området för att hitta de vackraste
platserna för fotograferingen senare på förmiddagen.
Slutligen hittade jag bruden i sitt gemak i en av slottsflyglarna, i full färd
med både smink och hår, och bubbel :) med hjälp av duktiga Mia
Högfeldt. Efter en mysig stund av prat och skratt var det dags för slut-
momentet. Underkläder, underkjol, klänning, skor, smycken och slöja kom
varsamt på plats och den redan vackra bruden såg sig i den stora guld-
spegeln och måste ha sett det alla vi andra såg, en kunglig prinsessa.
En kort stund senare klev hon lite darrig ut på slottsgården för att möta
sin prins som nervöst väntade under de stora träden en bit bort. Och just det, givetvis trollade jag bort regnet precis då :)
Jaaa......vad är väl en bal på slottet....
 

Läs hela inlägget »

Jag mötte upp Laura och Öyvind i varsitt rum på deras
hotell på morgonen. Förberedelserna var igång, hår,
make-up, blommor, manchettknappar och flugor.
Brudtärnor och marshalkar for runt på rummen och
fixade med allt från strumpeband till drinkar!  Någon 
timme senare möttes de nere i Rålambshovsparken, och
efter att ha gråtit lite av lycka kunde de båda konstatera att
de nog varit mest nervösa inför att se varandra, och att de 
nu bara kunde njuta resten av dagen, Vi fotade i skuggan
under de stora träden där ljuset var som finast och sedan
följde lunch, vigsel, limousine, båttur och slutligen middag vid vattnet. Vilken otrolig dag det blev :)

Läs hela inlägget »

Vid ett sommarstängt café i en övergiven trädgård
träffades vi, Caroline, Linus och jag. Linus kom först
och fick vända ryggen till när Caroline anlände för
att inte tjuvkika i förtid. När hon sedan stod bara
några meter bakom honom, med buketten i hand och
släpet utbrett bakom sig i gräset, fick han vända sig om.
Och med världens största leende var han framme hos
henne på någon sekund och svepte in henne i en
jättekram! Några kyssar blev det också innan vi började
fota bland blommor och fruktträd, utan att en enda människa promenerade förbi. Fina bilder blev det....

Läs hela inlägget »

För drygt en vecka sedan befann jag mig på plats vid Cedergrenska tornet i Stocksund för Pernilla och Christoffers bröllop. Mitt i skogen står det enorma tornet och får en att känna sig som om man förflyttats bakåt i tiden ett årtusende eller så. Jag irrade omkring bland träden för att hitta någon fin plats att fota på, och efter en kort promenad delade sig träden man kommer in i en jättefin trädgård full av fruktträd och sommarblommor i alla dess former.  Fantastiskt vackert och heltperfekt! En stund senare tog jag med mig brudparet dit och detta är några av bilderna därifrån.

Läs hela inlägget »